Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Vali Turhan'dan Engellilere tekne turu sürprizi

Vali Turhan

Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslunun organize ettiği 20 Akülü ve 30 Tekerlekli Sandalyenin dağıtım töreninde bir engellinin, Vali Turhana ilettiği gezi talebi hemen karşılık buldu.

Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu`nun organize ettiği 20 Akülü ve 30 Tekerlekli Sandalyenin dağıtım töreninde bir engellinin, Vali Turhan`a ilettiği gezi talebi hemen karşılık buldu.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın, talimatı üzerine Dernek Başkanı Zeki Uslu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halil Ömer Yalım, Körfez gezisi ve tekne turu organizasyonu yaptı.
45 engellinin katıldığı geziye Balıkesir Belediyesi tarafından tahsis edilen Engelli Otobüsleriyle Ayvalık Alibey Çocuk Yuvasına gidildi. Burada kendilerini Ayvalık Kaymakam Vekili Naif Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sakallı, Ayvalık Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdür Vekili Erol Sarıçan ve Kuruluş Müdür Vekili Habib Mutlu karşıladı.
Çocuk yuvasında kahvaltı yapan engelliler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce kiralanan tekne ile denize açılıp, gün boyu koylarda denize girdiler. Şeytan sofrasında güneşin batışını izleyen engelliler, Alibey Çocuk yuvasında yenilen akşam yemeğinden sonra Ayvalık`tan mutlu bir şekilde ayrıldılar.
Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu amaçlarını, hayatını güçlükle idame ettiren engellilerimizin erişilebilirliliğini artırmak, imkanlar çerçevesinde ihtiyaçlarını karşılamak, sıkıntılarını gidermek,  yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak olarak açıkladı.
Balıkesir`e geldiği günden bugüne engellilerin her türlü sorunlarıyla ilgilenen ve desteğini her zaman hissettiğimiz Valimize çok teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını sürdüren Uslu, "Aynı zamanda engelli araçlarını bize tahsis eden Balıkesir Belediye Başkanına, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürüne ve her zaman yanımızda olan değerli Balıkesir basınına  teşekkür ediyorum." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı